Burgemeester roept media op: blijf weg bij DNA-onderzoek Nicky

Print
Burgemeester roept media op: blijf weg bij DNA-onderzoek Nicky

Burgemeester Arno Verhoeven van Leudal. Afbeelding: De Limburger/Jeroen Kuit

Heibloem - Burgemeester Arno Verhoeven van Leudal heeft de media opgeroepen weg te blijven uit Heibloem tijdens het DNA-onderzoek in de zaak Nicky Verstappen.

Eind februari vindt in Heibloem het DNA-verwantschapsonderzoek plaats in het onderzoek naar de mysterieuze dood van de 11-jarige jongen. 

Appèl
Van 24 tot en met 27 februari wordt in een gemeenschapshuis in Heibloem DNA afgenomen. In een open brief roept burgemeester Verhoeven nu journalisten op daar geen verslag van te doen. "Aanwezigheid van de media wordt niet op prijs gesteld en heeft mogelijk een negatief effect op de bereidheid tot deelname", schrijft de burgemeester. "Ik doe als burgervader van Heibloem dan ook een nadrukkelijk appèl op de media om de behoefte van onze burgers te respecteren en de afnameperiode in Heibloem in alle rust te laten plaatsvinden."

Verhoeven laat verder weten dat hij zich op dit openbare statement na zelf ook niet meer zal uitlaten over het onderzoek. 

Ultieme poging
In totaal worden in het verwantschapsonderzoek bijna 22.000 mannen opgeroepen hun DNA af te staan. Het is een ultieme poging om de dood van Nicky Verstappen op de Brunssummerheide in 1998 op te lossen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →