Ook in Gulpen-Wittem verzet tegen nieuwe fietsroute

Print
Ook in Gulpen-Wittem verzet tegen nieuwe fietsroute

De fietsroute gaat onder meer over dit oude viaduct in Reijmerstok. Afbeelding: Diana Scheilen

Gulpen - Na Lemiers en Cadier en Keer heeft ook Gulpen-Wittem een bewonersgroep die zich verzet tegen de geplande Trambaanfietsroute.

Deze route moet het voormalige tracé van de tram volgen die van 1925 tot 1938 Maastricht met Vaals verbond.

Rust
De route van 30 kilometer wordt over negen kilometer verhard, met gebroken Maasgrind. De tegenstanders zien de noodzaak er niet van in en stellen dat de rust en natuur te veel worden aangetast. Een petitie tegen de Trambaanfietsroute is inmiddels 800 keer ondertekend.

Wandeling
De nieuwe Bewonersgroep Gulpen-Wittem houdt op zondag 18 februari een wandeling van Margraten naar Gulpen om te laten zien waar een viaduct komt dat leidt naar het natuurgebiedje Vosgrubbe en door het Gulpdal. De stuurgroep die de Trambaanfietsroute voorbereidt, is bezig een klankbordgroep te formeren van voor- en tegenstanders en deskundigen. "De precieze werkwijze daarvan werken we nu uit", zegt Edwin Claessens, omgevingsmanager van de Trambaanfietsroute.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →