Ook in Gulpen-Wittem verzet tegen nieuwe fietsroute

De fietsroute gaat onder meer over dit oude viaduct in Reijmerstok.

De fietsroute gaat onder meer over dit oude viaduct in Reijmerstok.© Diana Scheilen

Na Lemiers en Cadier en Keer heeft ook Gulpen-Wittem een bewonersgroep die zich verzet tegen de geplande Trambaanfietsroute.

Joos Philippens

Deze route moet het voormalige tracé van de tram volgen die van 1925 tot 1938 Maastricht met Vaals verbond.

RustDe route van 30 kilometer wordt over negen kilometer verhard, met gebroken Maasgrind. De tegenstanders zien de noodzaak er niet van in en stellen dat de rust en natuur te veel worden aangetast. Een petitie tegen de Trambaanfietsroute is inmiddels 800 keer ondertekend.

WandelingDe nieuwe Bewonersgroep Gulpen-Wittem houdt op zondag 18 februari een wandeling van Margraten naar Gulpen om te laten zien waar een viaduct komt dat leidt naar het natuurgebiedje Vosgrubbe en door het Gulpdal. De stuurgroep die de Trambaanfietsroute voorbereidt, is bezig een klankbordgroep te formeren van voor- en tegenstanders en deskundigen. "De precieze werkwijze daarvan werken we nu uit", zegt Edwin Claessens, omgevingsmanager van de Trambaanfietsroute.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee