Elsen slachtoffert spelers en zet boel op scherp bij MVV

© OrangePictures

MVV-trainer Ron Elsen heeft donderdagochtend tijdens de training een zevental spelers stevig de wacht aangezegd.

Nick Bruls

Onder hen basisklanten als Steven Pereira, topscorer Jonathan Okita, Marvin Ogunjimi en Christophe Janssens.

GeërgerdVolgens Elsen zetten zij zich onvoldoende in tijdens een kopoefening en reageerden ze gelaten op elk verloren potje. "Ik ga door met jongens die willen", galmde het door De Geusselt. De betreffende spelers moesten de rest van de sessie op een ander deel van het veld zichzelf vermaken, terwijl de rest van de groep een partijspel speelde. "Ik heb me gruwelijk geërgerd", verklaarde Elsen na afloop.

"We zitten in een moeilijke periode en om daar uit te komen, kun je alleen maar hard werken en geconcentreerd blijven. Daar ontbrak het aan en dat irriteert", vervolgde de oefenmeester. "Wij als trainers willen dingen graag terugvertaald zien op het veld. Spelers moeten doen waarvoor ze hier zijn en zichzelf verbeteren. Gebeurt dat niet, dan grijpen we in. Meestal gebeurt dat tussen de muren van het kleedlokaal, nu ziet iedereen het. Dat maakt me niks uit."

VormcrisisOf de ingreep van Elsen voor de wedstrijd vrijdagavond tegen SC Cambuur gevolgen heeft voor de spelers, kon de coach nog niet zeggen. MVV verkeert in een vormcrisis. De ploeg won voor het laatst op 15 december en pakte één punt uit de laatste vijf duels. Nu wacht ook nog de lastige uitwedstrijd tegen Cambuur, al bewaren de Maastrichtenaren goede herinneringen aan Leeuwarden. In de play-offs kopte Thomas Verheydt MVV in Friesland naar de finale. "Maar in de competitie verloren we er met 4-0", nuanceert Elsen direct.

"We zullen ons tot de tanden toe moeten wapenen tegen deze ‘reus’ in de eerste divisie. Cambuur heeft een goed publiek en er heerst altijd veel ambiance. Die club is in staat met deze selectie twee Jupiler Leaguewaardige teams samen te stellen. Maar we krijgen elke wedstrijd weer kansen om te scoren, maar het is steeds net niet. We kunnen moeilijk het verschil maken. Dat moet een keer veranderen", aldus Elsen.

Koen KostonsIn Leeuwarden kan MVV weer beschikken over Koen Kostons. In een oefenwedstrijd tegen Heer werd de aanvaller gewisseld. Hij verliet het veld met misbaar en werd teruggezet naar de jeugd. Nu keert hij terug. Dean Koolhof – tegen Jong PSV afwezig om privéredenen – is eveneens weer inzetbaar. Attila Yildirim kreeg tijdens de afsluitende training een tik op zijn enkel. De ernst van de blessure is nog onduidelijk.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee