Nachtelijke knallen leiden tot onrust in Landgraaf

Print
Nachtelijke knallen leiden tot onrust in Landgraaf

Foto ter illustratie Afbeelding: Thinkstock

Landgraaf - Inwoners van enkele wijken in Landgraaf hebben ’s nachts de laatste tijd regelmatig last van geknal en vuurwerkgeluiden.

De gemeente onderzoekt waar de overlast vandaan komt.

Burgemeester Raymond Vlecken houdt zich als verantwoordelijke voor de openbare orde en veiligheid persoonlijk met de zaak bezig. De grootste partij in de gemeenteraad van Landgraaf, GBBL, heeft deze week een brief over de kwestie geschreven.

Op de Bies
Op Facebook en andere sociale media wordt recent melding gemaakt van diverse gevallen van geluidsoverlast - meestal in afgelegen gebieden - in Landgraaf, waarschijnlijk veroorzaakt door vuurwerk. Mensen worden ruw in hun slaap gestoord en maken zich ongerust. Het landelijke gebied nabij Op de Bies is een van de plaatsen waar het gebeurt.

Geen spoor
Vorige week was het raak in de omgeving van het Eijkhagencollege. In het laatste geval waren de luide knallen tot in Eygelshoven te horen. Bij onderzoek ter plekke werden inderdaad resten van vuurwerk gevonden. Van de daders ontbreekt elk spoor.

 

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →