Miljonair wil Roda naar succes leiden

Salar (links) en Sasdan Azimi© HBVL / Charlotte Speck

De Nederlands-Iraanse miljonair Salar Azimi (35) kent geen twijfel over zijn doel met Roda JC, mocht het hem lukken de club over te nemen.

Ron Langenveld

“Wij kunnen de club weer financieel fit maken en Roda naar sportieve successen leiden”, belooft de flamboyante zakenman uit het Zeeuwse Aardenburg.

GesprekkenAzimi voerde woensdag gesprekken met grootaandeelhouder Frits Schrouff en de raad van commissarissen van Roda JC. Over de inhoud van die gesprekken doet Azimi ‘in het belang van de onderhandelingen’ geen mededelingen. “Maar laat duidelijk zijn dat onze interesse 100 procent serieus is", stelt hij.

AandelenRoda-eigenaar Schrouff is op zoek naar een partij voor de overname van zijn aandelen. Daarvoor was eerder miljonair Aleksei Korotaev al in beeld. Maar die krijgt nu dus concurrentie van Salar Azimi.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal