Code geel voor Limburg vanwege sneeuw en gladheid

© ANP

Het KNMI heeft voor vrijdag code geel afgegeven voor Limburg. Automobilisten worden gewaarschuwd voor gladde wegen als gevolg van de sneeuwval.

Redactie

In de namiddag en avond zijn er in de provincie perioden met sneeuw, met kans op gladheid,

De sneeuwwaarschuwing geldt voor het hele land. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe en vrijdagochtend gaat het vanuit het westen licht sneeuwen, meldt Weerplaza.

SneeuwNaarmate de sneeuwdepressie naar het oosten trekt, neemt deze in hevigheid af. In de loop van de middag gaat de sneeuw over in regen of natte sneeuw.

De verwachting is dat er vrijdag ongeveer één tot drie centimeter sneeuw valt. Het kwik komt net boven nul. Automobilisten moeten rekening houden met de kans op gladheid. "Alle verkeersdeelnemers kunnen hinder ondervinden. Pas uw rijgedrag aan", aldus het KNMI.

SchipholKLM annuleert 26 retourvluchten die gepland stonden voor vrijdag vanwege de verwachte sneeuw. Er is sprake van zeer beperkte start- en landingsbaancapaciteit op Schiphol, aldus de luchthaven. Passagiers worden geïnformeerd en omgeboekt.

WeekendZaterdag is het voornamelijk droog en schijnt de zon vaker. In de nacht van zaterdag op zondag kan het weer tijdelijk gaan sneeuwen en zondag overdag vallen er tijdens de eerste carnavalsoptochten enkele winterse buien. Het wordt dan 5 of 6 graden.

Lees ook: Vergeet je thermolegging niet: het wordt koud met carnaval

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal