Brug Visé komt omhoog door strenge vorst

Print
Het wegdek van de brug over het Albertkanaal bij Visé, vlak over de grens bij Eijsden is, vermoedelijk door de strenge vorst, zo'n 40 centimeter omhooggekomen.

Over de brug kan geen verkeer rijden waardoor ook de brandweer van Bilzen, die donderdagochtend werd opgeroepen om een brand in Voeren te blussen, om moest rijden.

-15
Donderdagochtend werden temperaturen tot -15 graden Celsius gemeten in de buurt van Luik, zo meldt l’Avenir. Vermoedelijk is daardoor de brug omhoog gekomen.

Gekrompen
Volgens een getuige zouden de metalen kabels van de brug door de kou zodanig zijn gekrompen dat ze het wegdek mee omhoog trokken. De gemeente laat weten dat de brugstructuur naar alle waarschijnlijkheid niet beschadigd is en dat de brug weer in zijn oorspronkelijke positie zal terugkeren als het weer wat warmer wordt.

Maanden
Zowel onder als op de brug zal het verkeer volgens de politie waarschijnlijk maanden hinder ondervinden. "Ik kan niet zeggen hoe lang het nog zal duren, maar langer dan een dag of twee", reageert de burgemeester van Visé.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →