Toestaan motorcross in Meijel onterecht

© Laurens Eggen

Het gemeentebestuur van Peel en Maas heeft ten onrechte besloten de motorcross in het Simonshoeksebos in Meijel te gedogen tot 2019. Dat oordeel velt de bezwarencommissie.

Peter Heesen

Burgemeester en Wethouders leggen het advies naast zich neer. Ze zijn niet van plan op te treden tegen de illegale aanwezigheid van de crossbaan en het clubgebouw van Motorcrossclub Meijel (MCM).

Lees ook: Verzet tegen 'geheim' besluit college verbanning motorcross Meijel

HandhavingHet verzoek om handhaving is ingediend door omwonenden. Het gaat om bewoners van recreatiepark Stille Wille en een bewoner van de Steenoven. Zij stellen dat lawaaisport verboden is in het bosgebied.

De gemeente liet eerder weten dat de bezwaarmakers gelijk hebben. Ze voegde echter meteen toe dat ze pas in 2019 optreedt. Tot die tijd kan MCM blijven crossen, omdat de gemeente de club een evenementenvergunning heeft verleend die loopt tot en met 2018.

BezwarencommissieDe bezwarencommissie heeft geen begrip voor de handelwijze van het college. De bezwaarmakers vragen om handhaving, terwijl de gemeente besluit te gedogen. Zonder dat ze verklaart waarom. De ‘milieu-inspectie’ is niet om een reactie gevraagd en er is geen zicht op legalisatie. Ten slotte is de motivering gebrekkig. Zo is het vreemd, aldus de commissie, om een overtreding van het bestemmingsplan te gedogen omdat eerder een evenementenvergunning is verleend.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee