Acht jaar cel geëist voor rammen politiewagens

Print
Acht jaar cel geëist voor rammen politiewagens

Afbeelding: SK-media

De 35-jarige Mohammed R. uit Zaltbommel heeft donderdag bij de rechtbank in Roermond acht jaar cel horen eisen. De man wordt ervan verdacht dat hij op 8 september 2016 drie politiewagens met daarin zes agenten met een bestelbus van de weg heeft geramd. Dat gebeurde in het holst van de nacht op de N271 in Milsbeek.

De zes agenten zijn donderdag elk afzonderlijk nog eens als getuige verhoord door de advocaat van verdachte R. Het verhaal van de politiemensen komt erop neer dat ze R. in een busje over de R73 hebben zien rijden. Dat busje is in het verleden vaker aan criminelen verhuurd. Daarom hebben drie onopvallende politiewagens het busje die nacht een poos in de gaten gehouden. De agenten doen dat om te kijken of de onbekende bestuurder misschien iets van plan is wat het daglicht niet kan verdragen. Maar als de agenten iets van twintig minuten achter de bus aan hebben gereden, is er nog niets verdachts gebeurd. Omdat de dienst van de politiemensen ook ten einde loopt, besluiten de agenten om geen extra overuren in deze zaak te steken. Voordat ze omdraaien, willen ze echter eerst nog de bestuurder van het busje controleren.

Stoptekens
De man krijgt diverse stoptekens en er gaan zwaailichten aan. R. stopt niet, maar slaat op de vlucht. Op de N271 in Milsbeek ramt R. de politiewagen die voor hem rijdt en daarop volgt volgens één van de agenten de heftigste dollemansrit die hij ooit heeft meegemaakt. Links en rechts van de N271 staan dikke bomen en de agenten moeten flink aan de bak om het vege lijf te redden. Pas als verdachte R. tegen een boom rijdt, is de korte, maar zeer heftige achtervolging afgelopen. Wonderwel raakt niemand gewond, maar een agent heeft na het voorval een poos niet kunnen werken en hij kampt nog steeds met de gevolgen van het incident.

Doodsangsten
Officier van justitie Wil Peute wil dat Mohammed R. acht jaar de cel in gaat. Volgens de officier van justitie heeft R. geprobeerd om de zes politiemensen van het leven te beroven. Arthur van der Biezen, de advocaat van R. vindt dat de verdachte helemaal geen straf verdient. Zijn cliënt heeft juist doodsangsten uitgestaan, die nacht. Hij had in de smiezen dat hij al kilometers lang  door een paar auto’s werd achtervolgd en dat maakte hem bang. Toen de agenten hem in Milsbeek staande wilden houden, dacht R. dat hij met criminelen van doen had die gestolen politie-uniformen aan hadden. “Dat is mijn cliënt, die een strafblad heeft en in dit soort kringen verkeert,  al eens eerder overkomen”, liet Van der Biezen weten. R. heeft donderdag wel nog zijn excuses aan de zes agenten aangeboden. “Ik was bang. Ik wilde jullie beslist niet doden.Ik wilde die nacht net als jullie gewoon naar mijn vrouw en kind.” 

Oktober 2017
Deze zaak is in oktober 2017 ook al eens behandeld door de rechtbank in Roermond. Toen is er zes jaar cel tegen M.R. geëist. Omdat advocaat Arthur van der Biezen van de verdachte de zes politiemensen die bij het voorval betrokken zijn geweest alsnog als getuige wilde verhoren, is de hele zaak donderdag nog eens dunnetjes over gedaan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →