Gevangene in Berlijn ontsnapt dankzij pop in bed

Print
Gevangene in Berlijn ontsnapt dankzij pop in bed

De gevangene ontsnapte uit de JVA Tegel-gevangenis in Berlijn. Afbeelding: EPA

Opnieuw is een gedetineerde ontsnapt uit een gevangenis in Berlijn. De veroordeelde Libiër zette het bewakend personeel op het verkeerde been door van kleding, toiletpapier, doeken en een muts een pop te maken zodat het leek of hij in bed lag.

De man legde de zelfgemaakte pop in zijn bed tijdens het luchtuur. De bewakers telden hem daarna gewoon mee tijdens hun ronde omdat het leek alsof hij was teruggekeerd in de cel. De 24-jarige Libiër had vervolgens de tijd om op onbekende wijze de gevangenis te verlaten. Onderzocht wordt of hij met een vrachtwagen meereed.

Afpersing
Waarschijnlijk was hij woensdag al gevlogen maar zijn absentie werd donderdag ontdekt. Hij zat onder andere vier jaar uit voor afpersing en had tot september 2022 vast moeten zitten.

Gat in muur
Het is de tiende gedetineerde in zes weken die uit een penitentiaire inrichting in Berlijn weet te ontsnappen. Eind december ontsnapten vier gevangenen door een gat in de muur van een gevangenis te maken. Daarna klommen ze over een hek met prikkeldaad en verdwenen ze spoorloos.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →