Venlo trapt vastelaovend af in volle zoepkoel

Print

Afbeelding: Stefan Koopmans

Tegelen - Om 11.11 uur is zaterdagochtend carnaval officieel geopend tijdens de Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo.

Duizenden carnavalsvierders uit de hele provincie waren al vroeg in de binnenstad van Venlo te vinden. Het programma begon met een muzikale ode aan zanger Wiel Vestjens, die afgelopen januari overleed.

Roermond en Sittard
Het stedje van lol en plezeer is niet de enige plek waar al zaterdag volop carnaval wordt gevierd. In Roermond kunnen carnavalsvierders zaterdagmiddag terrecht op de Sjtasiefestasie. In Sittard is vanaf 18.33 ’t Kanon van ’t Balkon. In provinciehoofdstad Maastricht begint carnaval traditiegetrouw pas officieel op zondag. 

Maar niet alleen in de grote Limburgse steden zijn evenementen. Ook in tal van kleinere steden en dorpen wordt op zaterdag al volop vastelaovend gevierd. Bekijk alle evenementen via onze agenda.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen