Roermondse wethouder Smitsmans wint media award

Print
Roermondse wethouder Smitsmans wint media award

Afbeelding: Jeroen Kuit

Wethouder Marianne Smitsmans van Roermond heeft donderdag de ‘Vrouw in de Media Award’ voor Limburg ontvangen. Van de genomineerden kreeg Smitsmans 41 procent van de stemmen.

De stemmers roemen de wethouder om haar betrokkenheid, haar  professionele houding en haar talent voor communicatie. Ze staat als wethouder tussen de mensen en heeft een enorm empathisch vermogen aldus, aldus het commentaar. Smitsmans is sinds 2013 wethouder maatschappelijke zorg, volksgezondheid, burgerparticipatie en communicatie in Roermond.

Initiatief
De Vrouw in de Media Award is een initiatief van het Mediaplatform Vaker in de Media (VIDM) en Sprekersbureau ZijSpreekt. Jaarlijks worden landelijke tien kandidaten genomineerd en daarnaast heeft elke provincie haar eigen genomineerden. Het initiatief heeft tot doel vrouwelijke rolmodellen aan te moedigen zichtbaar te zijn in de media en te bewerkstelligen dat hen vaker een podium wordt geboden.

Aandacht
Smitsmans is blij met de award. “Het toont aan dat er aandacht is voor mijn verhaal dat de belangrijkste opgave van Roermond is samen met de inwoners te werken aan een gezonde stad, waar iedereen zichzelf kan zijn en mee kan doen. Aandacht in de media helpt om dat doel te realiseren.” 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →