Boerenbruiloft in Meerlo met een bruidegom op militaire missie

Print

Charlotte Smolders zonder haar man Ton. Afbeelding: De Limburger/Laurens Eggen

Een boerenbruiloft met een bruidegom op militaire missie. Trouwen dus met de handschoen, via Skype. In Meerlo zijn ze klaar voor een boerenbruiloft “waar we het nog jaren over zullen hebben.”

Alles leek klaar voor de boerenbruiloft van De Vöskes. Ton Smolders (41) en zijn vrouw Charlotte (46) werden op 6 januari uitgeroepen als boerenpaar. Echter, twee dagen vóór het uitroepen kreeg Tom van zijn ‘baas’ de militaire vliegbasis in Volkel het bericht dat hij waarschijnlijk op missie moet.

Luchtverkeersleider
Zijn vrouw Charlotte: “Tom is luchtverkeersleider op de basis in Volkel. Hij is achttien jaar lang niet uitgezonden.” Waarheen moet geheim blijven. Op 22 januari zwaaide Charlotte waarmee hij in 2004 al ‘in de echt’ trouwde hem uit. “Tom vindt het een geweldige ervaring. Maar de timing kon niet slechter.”

Handschoen
Tom kwam zelf met het idee dat ik zou gaan trouwen met de handschoen.” Dat is een huwelijk waarbij een van de partners niet aanwezig kan zijn en wordt vervangen door een gevolmachtigde. Bekend zijn de huwelijken van soldaten die gelegerd waren in Nederlands-Indië en die slechts eenmaal per jaar op verlof gingen naar Nederland.

Groot scherm
Tom zal op carnavalsmaandag en –dinsdag toch een beetje in Meerlo zijn. Via Skype. Op een groot beeldscherm. En zo zal Charlotte op maandagavond in café Oud Meerlo in de onecht worden verbonden met haar man op missie. Met de handschoen. En een dag later zal hij via Skype ook present zijn bij de boerenbruiloft in zaal ’t Brugeind. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →