Boete voor Prins Carnaval toch kwijtgescholden

Print
Boete voor Prins Carnaval toch kwijtgescholden

Afbeelding: iStock

Geleen - De gemeente Sittard-Geleen heeft de boete ingetrokken die gemeentelijke handhavers hadden opgelegd aan de prinsenwagen van Sjtadsvaste­laovesvereniging De Flaarisse uit Geleen.

De wagen werd twee weken geleden voor foutparkeren bekeurd toen de Mercedes bij de Hanenhof stond. Daar was het Sjoenkeltreffen voor ouderen en mensen met een beperking. Twee andere bekeuringen voor voertuigen die werden uitgedeeld, worden wel gehandhaafd.

Lees ook: Verbazing bij carnavalisten om bekeuring prinsenauto

Ontheffing
Volgens de gemeente blijkt uit overleg dat door de p­olitie de verwachting bij De Flaarisse was gewekt dat de prinsenwagen er tijdelijk geparkeerd mocht worden. "Daarnaast heeft de houder van dit voertuig nog dezelfde dag een parkeerontheffing aangevraagd en gekregen", aldus de gemeente. Voorzitter Bessems van De Flaa­risse: "De afgelopen zeventien jaar werd het parkeren in overleg met de politie gedoogd, nu is het formeel geregeld."

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →