Valentijnsgedicht? Hou je aan deze tips voor de ultieme liefdesverklaring!

Print
Valentijnsgedicht? Hou je aan deze tips voor de ultieme liefdesverklaring!

Afbeelding: iStock

Valentijnsdag staat voor de deur. Wil je echt indruk maken? Schrijf dat een gedicht voor je grote liefde. Mooie woorden zijn misschien wel het mooiste cadeau dat je kunt geven. Old skool romantisch.

Een bos bloemen verwelkt en bonbons halen vaak het einde van de dag nog niet. Maar die woorden blijven en elke keer als je ze leest, komen ze weer binnen. Het hoeft heus geen ingewikkelde liefdesverklaring vol metaforen te zijn. Het mag best luchtig zijn, liefst met een vleugje humor.

Tip 1
Probeer clichés te vermijden. Je kunt de liefde beter vergelijken met een pannenkoek als jullie daar allebei van houden dan dat je het cliché van een roos gebruikt. Maak het persoonlijk: een originele en toepasselijke boodschap komt veel beter binnen.

Tip 2 
Schrijf op hoe jouw geliefde eruit ziet en waaraan je dat doet denken.

Tip 3
Schrijf op hoe je je voelt als je geliefde weg is: is dat eenzaam, boos of verdrietig? Of iets anders? Bedenk ook iets wat je nodig hebt om je weer gelukkig te voelen.

Tip 4
Schrijf je gedicht eerst zonder rijm. Puzzel met je zinnen en kijk of je wat rijmwoorden kunt toevoegen.

Tip 5
Gebruik humor. Liefdesgedichten mogen best grappig zijn.

Meer inspiratie nodig? Lees het hier in L-Magazine 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →