Baart terug bij Lions na mislukt buitenlands avontuur

Print
Baart terug bij Lions na mislukt buitenlands avontuur

Joris Baart tijdens zijn eerdere periode bij Lions. Afbeelding: Ermindo Armino

Joris Baart speelt vanaf 1 maart weer voor OCI-Lions. De handbalinternational heeft een contract getekend voor twee jaar bij zijn oude club uit Sittard-Geleen. Zes maanden geleden vertrok Baart nog van Lions naar het Franse Chartres, dat uitkomt op het tweede niveau.

De linkshander kwam daar echter nauwelijks aan bod en paste niet meer in de plannen van de trainer. Daarop liet de opbouwer uit Geleen zijn contract ontbinden.

Teleurstelling verwerken
"Het is fijn om op het vertrouwde nest te kunnen terugkeren”, aldus Baart. "Het is nog steeds een leuk team. Ik zal wel een teleurstelling moeten verwerken, maar daar kun je alleen maar sterker en wijzer van worden. Belangrijk is dat ik het vertrouwen weer terugkrijg. Mocht er na een jaar interesse zijn uit het buitenland en het past in een nieuwe uitdaging, dan zou ik eventueel tussentijds mogen vertrekken."

Baart mag niet meer in actie komen tijdens de BENE-League en zal zijn opwachting maken in de eredivisie en het bekertoernooi, waarin Lions het 20 februari moet opnemen tegen E&O.