Slachtoffers schietpartij Blerick betrokken bij liquidatie

Print
Slachtoffers schietpartij Blerick betrokken bij liquidatie

Ingomar Yildirim werd op klaarlichte dag doodgeschoten. Afbeelding: ANP

Hout-Blerick / Venlo - Twee mannen die in april 2017 zijn beschoten in Blerick blijken een maand later betrokken te zijn geweest bij de liquidatie van Ingomar Yildirim (24) in Rotterdam-Zuid.

Het gaat om Alfa D. (35) uit Venlo en Tijan S. (23). De laatste heeft een woonadres in België maar was veel in Blerick.  

Fatale schot
Tijan S.  zou het fatale schot op Yildirim hebben afgevuurd. Dit scenario blijkt uit het dossier van de vermeende schutter, Alfa D. en hun medeverdachten Clayton D. (23 en  Omar P. (22) uit Rotterdam. De verdachte uit Venlo is sinds kort geschorst uit de voorlopige hechtenis. 

Wapenverkoop
Het slachtoffer werd doodgeschoten bij een uit de hand gelopen wapenverkoop. Dat wapen was wellicht bestemd voor een wraakactie na de schietpartij in Blerick. 

Alfa D. en Tijan S. raakten bij de schietpartij in april 2017 de Van Bornestraat in Blerick niet gewond. De schutters misten die avond ook de auto van Alfa D.  De politie vond later wel hulzen en kogelgaten. Tot nu toe is bericht dat D. destijds alleen in de auto zat. Hij blijkt echter gezelschap van S. te hebben gehad. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →