Carnavalshap moet snel en vet zijn en 'vullen'

Print
Carnavalshap moet snel en vet zijn en 'vullen'

Afbeelding: iStock

Limburgers stellen tijdens carnaval twee eisen aan het eten: het moet vet en snel zijn. De doodgewone snackbar op de hoek is nog altijd het populairst met vastelaovend.

Dat blijkt uit een onderzoek van de website Feestkleding365.nl onder tweeduizend mensen. Bijna 40 procent  van de Limburgers gaat deze dagen naar de friettent, voor een frietje of snack.

Döner
Die andere snelle hap, de döner kebab, legt het af tegen traditionele frieten. De kebabzaken hebben het dan ook duidelijk minder druk, zo’n 6.3 procent van de Limburgse carnavalsvierders weet deze te vinden.

En dan is er nog een groot aantal mensen die het geen klap uitmaakt wat ze naar binnen proppen tijdens het feesten. Ruim 26 procent van de carnavalvierders geeft aan het allemaal wel prima te vinden, ‘zolang het maar vult’.  

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →