Gehavend Roda wacht lastige klus in Friesland

Simon Gustafson is er voor het eerst niet bij.© De Limburger/Bas Quaedvlieg

Zonder drie sleutelspelers reist Roda JC zaterdag naar het hoge noorden, waar om 20:45 uur een confrontatie met Heerenveen wacht.

Roel Wiche

De aanvallers Donis Avdijaj en Dani Schahin en regisseur Simon Gustafson ontbreken bij de Kerkraadse ploeg.

BlessureAvdijaj viel woensdag uit in de wedstrijd tegen Ajax en blijkt een blessure aan het bovenbeen te hebben. De medische staf van Roda kan nog geen exacte diagnose geven. Mocht hij een scheurtje hebben dan is hij vier tot zes weken uitgeschakeld. Zo niet, dan is de hersteltijd een stuk korter.

Vijfde gele kaartSchahin heeft nog steeds last van zijn lies en is niet fit genoeg om in Friesland te starten. Gustafson kreeg woensdag zijn vijfde gele kaart en is geschorst. Het was sowieso onzeker of hij had kunnen spelen. De Zweed kampt al langer met een irritatie aan zijn kuit. Ook de geblesseerden Ognjen Gnjatic en Ashton Götz zijn er niet bij in Friesland.

OpvangenPrangende vraag is hoe coach Robert Molenaar de absentie van Gustafson, die voor het eerst dit seizoen een wedstrijd van Roda mist, gaat opvangen. Molenaar wilde daar vrijdag nog geen duidelijkheid over geven. Mogelijk gaat hij met het duo Jorn Vancamp en Maecky Ngombo in de aanval spelen, met op het middenveld het verdedigende blok El Makrini-Ndenge.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal