Snelheid op A77 en deel van A76 omhoog naar 130

Print
Snelheid op A77 en deel van A76 omhoog naar 130

Afbeelding: iStock

Op de A76 tussen Heerlen en de Duitse grens gaat de maximumsnelheid in beide richtingen omhoog van 120 naar 130 kilometer per uur. Datzelfde geldt voor de A77, van knooppunt Rijkevoort via Heijen naar de Duitse grens

Het stuk van de A76 waar de snelheid naar 130 gaat, ligt tussen knooppunt Kunraderberg (waar de A79 bij de A76 komt) en de grens bij Bocholtz.

Op de A77 gaat de maximumsnelheid op het hele traject omhoog. Deze snelweg is minder dan 10 kilometer lang.

1 juni
De verhoging gaat op 1 juni in. Nieuw onderzoek naar omgevingseffecten zoals geluid, luchtkwaliteit en natuureffecten heeft volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat Limburg uitgewezen dat het niet langer nodig is om de snelheid op deze tracés op 120 kilometer per uur te houden.

Uitzondering
Rijkswaterstaat benadrukt dat 130 kilometer per uur op de Nederlandse autosnelwegen sinds 2012 de norm is, en 120 de uitzondering vormt. Ook op bepaalde trajecten van de A28, A50 en A58 gaat de snelheid omhoog. Tegen het ontwerpbesluit kan nog tot en met 7 maart bezwaar worden gemaakt via een zienswijze. De 130-kilometerborden op het traject worden al voor 1 juni geplaatst, maar blijven dan nog afgedekt meteen hoes.

Verlaagd
Op de A79 tussen Maastricht en Heerlen is de maximumsnelheid vorig jaar in beide richtingen juist verlaagd van 120 naar 100 kilometer per uur. In eerste instantie vanwege de slechte staat van het wegdek. Later bleek dat de snelheid permanent lager blijft vanwege de verkeersveiligheid.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →