VieCuri en Laurentius fuseren binnen een jaar

Print

Afbeelding: Flickr/Jac. Janssen

VieCuri Medisch Centrum in Venlo en Venray en het Laurentius Ziekenhuis in Roermond gaan definitief fuseren. Streefdatum is 1 januari 2019.

Afgelopen jaar besloten de twee ziekenhuizen zo’n fusie op haalbaarheid te onderzoek. Volgens een woordvoerder van VieCuri is daaruit gebleken dat fusie de beste optie is om onder meer specialistische ziekenhuiszorg in Noord- en Midden-Limburg voor de toekomst te behouden. Er is wel nog toestemming van de Nederlandse Zorgautoriteit en de Autoriteit Consument & Markt noodzakelijk.

Voornemen
De ziekenhuizen hebben hun voornemen inmiddels met de gemeenten in Noord- en Midden-Limburg gedeeld. Daarnaast vinden er momenteel gesprekken met de vakbonden plaats over een sociaal plan. “Het fusieplan heeft geen grote personele consequenties. Er wordt wel gekeken naar dubbelingen in beide organisaties. Daarnaast is zo’n plan ook nodig omdat personeel wellicht op andere locaties in Noord- of Midden-Limburg gaat werken.”

Voor patiënten heeft de fusie geen grote gevolgen, laat VieCuri weten. “Alle locaties blijven bestaan. Ook de kleinere regiopoli’s. Wel kan het voorkomen dat patienten voor delen van een behandelingstraject straks alleen in Roermond of in Venlo terecht kan.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →