In dit Limburgse restaurant krijg je de goedkoopste sterrenmaaltijd van Nederland

Print
In dit Limburgse restaurant krijg je de goedkoopste sterrenmaaltijd van Nederland

Afbeelding: iStock

Wie goedkoop wil genieten in een restaurant van sterrenkwaliteit kan in Nederland het beste terecht bij restaurant Valuas in Venlo. Daar kun je namelijk al aanschuiven voor een tweegangenmenu van 32,00 euro.

En dat is de goedkoopste maaltijd in een Nederlands sterrenrestaurant, blijkt uit onderzoek van de site kortingscode.nl.

De site zette de prijzen van 89 1-sterrenrestaurants op een rijtje. Tien van die sterrenzaken liggen in Limburg.

Prijs per gang
Als er wordt gekeken naar prijs per gang scoort het Heerlense Cucina del Mondo goed. Een zesgangenmenu kost daar 69 euro, wat neerkomt op 11,50 per gang. Alleen RON Gastrobar van de bekende chef Ron Blaauw in Amsterdam is goedkoper per gang. Je betaalt daar gemiddeld €10,42 per gang (6 gangen €62,50).

Valuas en Cucina del Mondo hebben beiden één Michelinster. Bij restaurants met meer sterren gaan de prijzen vanzelfsprekend omhoog. Zo kost een achtgangenmenu bij Beluga in Maastricht (2 sterren) 120 euro, wat neerkomt op 15 euro per gang.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen