Illegaal verhuurde vakantievilla krijgt alsnog vergunning

© Google Streetview

De illegaal verhuurde vakantievilla in Swalmen, die eerder dit jaar in het nieuws kwam omdat er een gaskachel ontplofte toen een groep vakantiegangers deze wilde aansteken, krijgt alsnog een vergunning van de gemeente Roermond.

Rik van Hulst

Zeventien buurtbewoners, de Milieu- en Heemkunde­vereniging Swalmen en de Koninklijke Horeca Nederland tekenden bezwaar aan tegen het verlenen van een vergunning om de woning aan de Rijksweg Zuid om te zetten in een vakantieverblijf.

Bed & breakfastKoninklijke Horeca Nederland stelde dat er bij de vergunningaanvraag ten onrechte werd uitgegaan van de omzetting van een woning naar een vakantieaccommodatie, omdat het pand al drie jaar illegaal in gebruik zou zijn als bed & breakfast. De gemeente stelt echter dat er bij een bed & breakfast sprake moet zijn van een locatie die ook gebruikt wordt als woning, en dat is niet het geval in Swalmen.EerlijkRegiomanager Christiaan Feijen van Koninklijke Horeca Nederland: "Het gaat ons erom dat er sprake is van een eerlijk speelveld. We gaan ervan uit dat de gemeente het nu netjes heeft geregeld en kijkt of de eigenaar op een legale, veilige en nette manier werkt."

Buurtbewoners klaagden onder andere over de geluidsoverlast van de groepen die tot nu toe verbleven in de woning. De ingediende zienswijzen zijn voor de gemeente echter geen reden om de vergunning te weigeren. Wel komen ze de omwonenden enigszins tegemoet door voorwaarden aan de vergunningverlening te verbinden. Zo mag buiten in de tuin geen muziek worden gedraaid.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee