Invallers leiden MVV naar bevrijdende zege in Leeuwarden

Print
Invallers leiden MVV naar bevrijdende zege in Leeuwarden

Een inzet van MVV-speler Yildirim wordt weggewerkt door Van Wermeskerken. Afbeelding: Orange Pictures

MVV heeft de eerste zege van 2018 binnen. In Leeuwarden tegen Cambuur scoorde invaller Tuur Houben eerste treffer, vlak voor tijd scoorde de andere invaller Samy Mmaee van heel dichtbij de nummer twee.

 Op 15 december won MVV voor het laatst een competitieduel.

Een individuele actie van Houben op de rechterflank brak de wedstrijd open. Houben zette de Cambuurverdediging op het verkeerde been. Met een laag schot passeerde hij doelman Erik Cummins.

Evenwicht
De wedstrijd was tot die tijd ook qua spelbeeld in evenwicht, al was het de thuisploeg die juist op het moment dat het doelpunt viel de overhand had. Mmaee tikte vlak voor tijd de 0-2 binnen, via een vrije trap van Alessandro Ciranni.

De grootste kans in het eerste deel van de wedstrijd was voor MVV. Een schot van Kelechi Nwakali na twintig minuten spelen, werd niet adequaat verwerkt door Cambuurdoelman Erik Cummins. Daardoor kreeg Pieter Nys in een scrimmage de kans om in te schieten. Zijn inzet stuiterde via de doelman wel richting het doel, maar kon volgens de grensrechter nog net voor de lijn worden gekeerd door Sai van Wermeskerken.

Dichtbij
In de 23ste minuut was ook Cambuur zeer dichtbij. Een voorzet werd door veel spelers gemist. Maar Martijn Barto, die zijn tweehonderdste duel in het shirt van Cambuur speelde, raakte de bal wel. Op een halve meter van het doel raakte hij vanuit een lastige hoek de paal.

MVV kwam goed uit de startblokken na de rust. Het was diverse keren gevaarlijk, onder andere via Alessandro Ciranni en Jonathan Okita. De laatste twintig minuten van de wedstrijd nam de ploeg uit de culturele hoofdstad van Europa echter het heft in handen. MVV werd bij vlagen ver naar het eigen doel gedrukt. Cambuur werd ook een paar keer dreigend, maar wist de defensie niet  te kraken.

Slim
Tien minuten voor tijd speelde Kelechi Nwakali de bal slim naar de rechterkant van het veld, naar Houben, die een prima actie in huis had, en keurig afrondde. Cambuur was duidelijk in shock en gaf kort daarop een vrije trap weg. Ciranni had een geplaatst schot in huis. Niet op doel, maar als voorzet op de volledig vrijstaande Mmaee die netjes afrondde.