Huiver voor nieuwe geitenfarm in Nederweert

Print
Huiver voor nieuwe geitenfarm in Nederweert

Afbeelding: iStock

Nederweert - De komst van 1950 geiten naar ongebruikte stallen aan de Gerrisstraat in Nederweert is nog allerminst zeker.

Eerst wil de gemeente Nederweert zekerheid hebben over mogelijke negatieve gevolgen ervan voor de volksgezondheid. Nederweert maakt het probleem samen met de provincie aanhangig in Den Haag, heeft wethouder Rick van Meel de gemeenteraad eerder deze week laten weten.

Stank en stof
Van Meel: "Aan de ene kant brengt een verbouwing van de oude stallen de uitstoot van stank en stof omlaag, aan de andere kant wijzen onderzoeken uit dat er gevaren zijn voor de gezondheid."

Handtekeningen
Buurtbewoners zamelden ruim 300 handtekeningen in tegen de komst van de geitenboerderij in de oude stallen aan de Gerrisstraat waar eind 2010 al jaren dode varkens werden aangetroffen. De stallen liggen dicht tegen de kernen van Nederweert en Budschop aan. Dit terwijl de provincies Brabant en Gelderland de vestiging van geitenboerderijen op een afstand binnen twee kilometer van een woonwijk niet meer toestaan vanwege gezondheidsrisico’s.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →