Maastricht verrast vrijwilligers met cheque van tweeduizend euro

© iStock

Met verrassingsbezoeken en een cheque van tweeduizend euro heeft de gemeente Maastricht de afgelopen weken de Vrijwilligersprijzen 2018 toegekend.

Redactie

In november en december werden 172 mensen en instellingen voorgedragen.

SterrenEen jury van prijswinnaars uit 2017 wees vervolgens zes Maastrichtenaren en een bedrijf aan als ‘Sterren van Maastricht’. Ze kregen tussen 21 januari en afgelopen donderdag 8 februari allemaal een verrassingsbezoek van de burgemeester of een wethouder, die een cheque van 2000 euro meebrachten, te besteden aan een zelfgekozen vrijwilligersactiviteit.

TrofeeHet was de 29ste keer dat de gemeente - op initiatief van wijlen burgemeester Philip Houben - leden van het grote stedelijke vrijwilligersleger bedankte voor hun inzet. Op zaterdagmiddag 10 maart worden de winnaars ook verwacht voor een feestelijke bijeenkomst in Mosae Forum, waar ze uit handen van de burgemeester een trofee krijgen.

MVVDe Vrijwilligersprijzen 2018 zijn toegekend in zeven categorieën: kunst, groen, welzijn, zorg, bedrijf, veiligheid en sport. Joop Kuiper kreeg een beloning voor zijn werk (kunst) bij Koninklijke Harmonie de Ster van Maastricht en muzieklessen bij Kindcentrum Oda. In de categorie bedrijf, kreeg voetbalclub MVV de prijs voor de brede maatschappelijke inzet met hulp van de spelersgroep. Gerard en Mia van Dijk zijn al vele jaren vrijwilliger bij Huize Maasveld, waar ze carnaval en boerderijfeesten organiseren. Ze zijn gelauwerd in de categorie zorg.

Manusje-van-allesJohn Derhaeg kreeg een cheque en bijbehorende eer in de categorie sport. Hij is manusje-van-alles bij voetbalclub SCM, waar hij de kleedkamers en de kantine onderhoudt, terreinknecht speelt, feesten opzet en een hand toesteekt achter de bar. Maarten Huizinga won in de categorie veilig. Hij is voorzitter van een bewonersteam, met speciale aandacht voor brandveiligheid en inbraakveiligheid. Huizinga adviseert bewoners om de buurt leefbaarder en veiliger te maken en speelt meldingen door aan gemeente en woningcorporatie Servatius.

FeelGoodRob Noordhoek is bij kinderboerderij De Heeg de grote regelaar en drijvende kracht. De 75-jarige koopt voer voor de dieren en ijvert voor subsidie om de boerderij te kunnen runnen. Daarnaast begeleidt hij andere vrijwilligers en vult desgewenst hun belastingpapieren in. De laatste die een wethouder met cheque op bezoek kreeg, was donderdag Famke Mackaaij. Ze won in de categorie welzijn vanwege haar ondersteuning van jongeren bij wie het even tegenzit. Met de stichting FeelGoodConnected ondersteunt ze zwerfjongeren.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee