Zonnige Sjtasiefestasie in Roermond

Print

Sjtasiefestasie Roermond Afbeelding: DL

Miezerige regen, later toch zon en vijf graden. Zo slecht zijn de omstandigheden voor de Sjtasiefestatie op het Roermondse Stationsplein deze zaterdagmiddag niet.

Duizenden mensen dromden deze 21e editie samen om te luisteren naar allerlei muzikanten die op een immens podium stonden voor het Roermondse station.

Dierenpak
Schitterend uitgedoste mensen in de prachtigste creaties liepen rond. Er waren redelijk wat mensen in een warm dierenpak, maar ook andere warmtemiddelen waren uit de kast getrokken. Jongeren die vrijdag al op de Sjolefestatie waren geweest en het koud hadden gehad, hadden extra laagjes kleding aangetrokken.

Vriendinnen
Helemaal in dit jaar zijn de bontjasjes. "Dat maakt het helemaal af en is bovendien lekker warm met dit weer", zeggen de vriendinnen Lucy, Maud, Mare en Anika, die bij elkaar in de derde klas van de havo zitten op Lyceum Schöndeln in Roermond.

Carla Vogels, die in de Hamstraat in de tijdelijke Incognitowinkel carnavalskleding verkoopt, bevestigt de trend. "Ik heb een paar keer jasjes bij moeten betellen, dat heb ik andere jaren nog nooit hoeven te doen."

Lees ook: Venlo trapt vastelaovend af in volle zoepkoel

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →