Zonnige Sjtasiefestasie in Roermond

Sjtasiefestasie Roermond

Sjtasiefestasie Roermond © DL

© De Limburger

Sjtasiefestasie Roermond

Sjtasiefestasie Roermond© DL

thumbnail: Sjtasiefestasie Roermond
thumbnail:
thumbnail: Sjtasiefestasie Roermond

Miezerige regen, later toch zon en vijf graden. Zo slecht zijn de omstandigheden voor de Sjtasiefestatie op het Roermondse Stationsplein deze zaterdagmiddag niet.

Carola de Boer

Duizenden mensen dromden deze 21e editie samen om te luisteren naar allerlei muzikanten die op een immens podium stonden voor het Roermondse station.DierenpakSchitterend uitgedoste mensen in de prachtigste creaties liepen rond. Er waren redelijk wat mensen in een warm dierenpak, maar ook andere warmtemiddelen waren uit de kast getrokken. Jongeren die vrijdag al op de Sjolefestatie waren geweest en het koud hadden gehad, hadden extra laagjes kleding aangetrokken.

VriendinnenHelemaal in dit jaar zijn de bontjasjes. "Dat maakt het helemaal af en is bovendien lekker warm met dit weer", zeggen de vriendinnen Lucy, Maud, Mare en Anika, die bij elkaar in de derde klas van de havo zitten op Lyceum Schöndeln in Roermond.Carla Vogels, die in de Hamstraat in de tijdelijke Incognitowinkel carnavalskleding verkoopt, bevestigt de trend. "Ik heb een paar keer jasjes bij moeten betellen, dat heb ik andere jaren nog nooit hoeven te doen."

Lees ook: Venlo trapt vastelaovend af in volle zoepkoel

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee