Carnaval vieren? Eet geen frikandel maar een boterham

Print
Carnaval vieren? Eet geen frikandel maar een boterham

Afbeelding: iStock

De alcohol vloeit rijkelijk tijdens carnaval. De alcohol wil niet altijd even goed vallen, maar met deze tips kan het in ieder geval niet aan het eten liggen.

Een weetje: extra vette happen zijn nergens voor nodig.

Lege maag
Allereerst is het niet verstandig om op een lege maag te gaan drinken, aangezien alcohol sneller wordt geabsorbeerd als je maag leeg is, luidt het advies van Voedingscentrum.  "Gezond eten is ook in deze periode belangrijk", stelt voedingsdeskundige Patricia Schutte. "Mensen denken vaak dat je vet moet eten tegen een kater maar alcohol breekt niet sneller af als je dat doet." 

Ook koffie helpt niet, zegt Schutte. "Het is wel goed om een bodempje te leggen, maar je kunt beter goed warm eten. Ontbijt en lunch goed en neem liever brood met margarine en kaas dan een frikandel. Dan krijg je genoeg vet binnen, zeker als je er ook nog melk bij drinkt."

Eieren
Een pan vol gebakken eieren eten na het feesten is ook al geen goed plan, zegt de voedingsexpert. "Het is nooit bewezen dat dat helpt tegen een kater. Net zomin als antikaterpilletjes. Ook daarvoor is geen bewijs dat ze helpen."

Water
Wat wél helpt, is voldoende drinken. En dan niet bier, want dat werkt vochtafdrijvend, maar thee of water voordat je in je eerste pintje hapt. "En het is ook goed om tijdens het carnaval vieren af te wisselen. Dus tussendoor eens water te nemen. Dan krijg je genoeg vocht binnen, je voelt je de volgende dag beter omdat je dan minder alcohol drinkt." 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →