VVV houdt knap stand in Alkmaar

Print
VVV houdt knap stand in Alkmaar

Danny Post, Romeo Castelen, Thomas Ouwejan (vanaf links). Afbeelding: ANP Pro Shots

VVV heeft de Engelse week, met drie wedstrijden in zes dagen, afgesloten met een gelijkspel op bezoek bij AZ: 0-0. Hiermee herstelden de Venlonaren zich van de midweekse nederlaag tegen Willem II.

VVV kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Clint Leemans schoot een vrije trap in de derde minuut op de vuisten van AZ-doelman Marco Bizot. AZ nam vervolgens het initiatief en was gevaarlijk via Wout Weghorst en Joris van Overeem, maar VVV kreeg al snel een tweede grote mogelijkheid via Romeo Castelen wiens diagonale schot rakelings langs ging. Vervolgens was het weer eenrichtingsverkeer naar het doel van VVV’s Lars Unnerstall.

Van Bruggen
Na twintig minuten spelen was VVV-coach Maurice Steijn al genoodzaakt om te wisselen. Damian van Bruggen, die de geblesseerde Jerold Promes verving, moest met een blessure het veld verlaten. Jens Janse kwam voor hem in de ploeg.

Lees ook: Unnerstall: ‘Het maakt niet uit hoe je ze stopt’

Kans nummer drie
Ondanks het feit dat AZ de betere ploeg bleef kreeg VVV na een klein half uur spelen opnieuw in de tegenstoot een grote kans, toen Lennart Thy op het doel van Bizot stormde. Maar net zoals Castelen schoot hij de bal voorlangs. De dominerende thuisploeg was alleen op slag van rust echt gevaarlijk toen Stijn Wuytens een vrije trap net naast kopte.

Tweede helft
Ook in de tweede helft kon AZ lange tijd het grote overwicht niet in honderd procent kansen uitdrukken en bleef het bij enkele afstandsschoten die gekeerd werden door Unnerstall. Pas een kwartier voor tijd was Van Overeem dicht bij de 1-0, maar hij raakte de bal voor het VVV-doel maar half. Ondanks het feit dat de druk groter en groter werd hield de Venlose muur stand.

VVV heeft inmiddels dertig punten veroverd en staat daarmee op de tiende plek.