Homo-prinsenpaar: 'Twee prinsen voor de prijs van één'

© Bas Quaedvlieg

Sjo Koch en Peter Frolichs zijn zaterdagavond in Landgraaf uitgeroepen tot homo-prinsenpaar.

Marcel de Veen

De twee waren het stralende middelpunt tijdens de feestavond van de Sjaasbergse carnavalsvereniging D’r Sjutt.Sjo (56) uit Maastricht en Peter (39) uit Nieuwenhagen zijn sinds 2000 een stel. In dat jaar waren ze in Maastricht het eerste mannenpaar dat het geregistreerde partnerschap lieten omzetten naar een echt huwelijk.VooruitstrevendNu is de aanstelling van dit koppel tot prinsenpaar dus een feit. Met dank aan de plaatselijke carnavalsvereniging D’r Sjutt. "We hebben nu twee prinsen voor de prijs van één. Ik denk dat we daarmee als vasteloavendsvereniging bewijzen dat we vooruitstrevend en tolerant zijn," aldus voorzitter Piet Lussenburg van D’r Sjutt.NavolgingDe debutanten hopen dat deze proclamatie navolging krijgt. "We hebben vanwege onze geaardheid nog nooit problemen ervaren, omdat we gewoon onszelf zijn. Als je op die manier in het leven staat, dan ligt alles binnen je bereik. Dat willen we ook uitdragen als prinsenpaar."

Droom in vervullingIn Valkenburg is begin januari overigens ook een homoprinsenpaar uitgeroepen: prins Paul en minister Michel van stadscarnavalsvereniging CS de Mirlitphile 1879. Voor beiden ging daarmee een lang gekoesterde droom in vervulling. Paul Kleijnen, geboren in de Maastrichtse wijk Limmel en opgegroeid in Broekhem-Noord, is sinds 1995 getrouwd met Michel. Samen beleven ze dit jaar een onvergetelijke vastelaovend.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee