Homo-prinsenpaar: 'Twee prinsen voor de prijs van één'

Print
Homo-prinsenpaar: 'Twee prinsen voor de prijs van één'

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Landgraaf - Sjo Koch en Peter Frolichs zijn zaterdagavond in Landgraaf uitgeroepen tot homo-prinsenpaar.

De twee waren het stralende middelpunt tijdens de feestavond van de Sjaasbergse carnavalsvereniging D’r Sjutt.

Sjo (56) uit Maastricht en Peter (39) uit Nieuwenhagen zijn sinds 2000 een stel. In dat jaar waren ze in Maastricht het eerste mannenpaar dat het geregistreerde partnerschap lieten omzetten naar een echt huwelijk.

Vooruitstrevend
Nu is de aanstelling van dit koppel tot prinsenpaar dus een feit. Met dank aan de plaatselijke carnavalsvereniging D’r Sjutt. "We hebben nu twee prinsen voor de prijs van één. Ik denk dat we daarmee  als vasteloavendsvereniging bewijzen dat we vooruitstrevend en tolerant zijn," aldus voorzitter Piet Lussenburg van D’r Sjutt.

Navolging
De debutanten hopen dat deze proclamatie navolging krijgt. "We hebben vanwege onze geaardheid nog nooit problemen ervaren, omdat we gewoon onszelf zijn. Als je op die manier in het leven staat, dan ligt alles binnen je bereik. Dat willen we ook uitdragen als prinsenpaar."

Droom in vervulling
In Valkenburg is begin januari overigens ook een homoprinsenpaar uitgeroepen: prins Paul en minister Michel van stadscarnavalsvereniging CS de Mirlitphile 1879. Voor beiden ging daarmee een lang gekoesterde droom in vervulling. Paul Kleijnen, geboren in de Maastrichtse wijk Limmel en opgegroeid in Broekhem-Noord, is sinds 1995 getrouwd met Michel. Samen beleven ze dit jaar een onvergetelijke vastelaovend.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →