Russisch vliegtuig neergestort: zeker zeventig doden

Print
Russisch vliegtuig neergestort: zeker zeventig doden

Een An-148 van Saratov Airlines. Een soortgelijk vliegtuig is neergestort nabij Moskou Afbeelding: Wikipedia

Een Russisch vliegtuig met aan boord zeker zeventig mensen is zondag neergestort.

Hierbij zijn alle inzittenden overleden, meldt het Russische persbureau TASS op basis van bronnen binnen de overheid. 

Regionale vluchten
Het gaat  volgens verschillende media om een An-148, een toestel dat door vliegmaatschappij Saratov Airlines op regionale vluchten wordt ingezet. Het vliegtuig was opgestegen van luchthaven Domodedovo bij de Russische hoofdstad. Aan boord zouden zich 65 passagiers en zes crewleden bevinden. 

Weg van radar
Het toestel bereikte een hoogte van ongeveer 6.600 voet voordat het van de radar verdween boven het Ramensky district in de buurt van de Russische hoofdstad. Een ooggetuige zei tegen persbureau Interfax dat het toestel brandde en neerstortte bij het dorp Argoenova. 

De Russische overheid onderzoekt momenteel de situatie. Hulpverleners zijn nog niet gearriveerd op de plek waar het vliegtuig zou zijn neergestort.  

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen