Carnavalsvereniging betaalt boetes gehandicaptenvervoer

Print
Carnavalsvereniging betaalt boetes gehandicaptenvervoer

Afbeelding: iStock

Geleen - Carnavalsvereniging De Flaarisse in Geleen gaat twee boetes betalen die ruim twee weken geleden bij de Hanenhof zijn uitgedeeld bij het Sjoenkeltreffen.

Het gaat om bekeuringen die handhavers van de gemeente uitschreven aan voertuigen die mensen met een beperking en ouderen naar de zitting hadden gebracht. De ene wagen stond volgens de gemeente hinderlijk op het trottoir, bij de andere was de datum op gehandicaptenparkeerkaart niet goed leesbaar.

Prinsenauto
Afgelopen week werd bekend dat een boete voor foutparkeren voor de prinsenauto van De Flaarisse werd kwijtgescholden door de gemeente. De reden was dat bij de carnavalsvereniging door de politie de verwachting zou zijn gewekt dat er door de prins wel voor de Hanenhof geparkeerd mocht worden.

Solidariteit
Volgens voorzitter Frank Bessems van De Flaarisse betaalt de vereniging uit solidariteit nu de andere boetes. Zaterdag hebben De Flaarisse bij de sleuteloverdracht in Geleen op ludieke wijze als nep-handhavers nep-boetes uitgedeeld in aanwezigheid van burgemeester Sjraar Cox.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje