Zwaargewonde afgevoerd uit Venlose flatwoning

Print
Zwaargewonde afgevoerd uit Venlose flatwoning

Afbeelding: Daan de Hulster

Tegelen - Bij de ontploffing zondagmiddag in een appartement in Venlo is een persoon zwaargewond geraakt.

Dat hebben de hulpdiensten bekendgemaakt. De explosie gebeurde rond kwart voor vier in een flatgebouw aan de Harry Meijerstraat.

Oorzaak
Al direct na de melding bleek dat er mogelijk nog een persoon in de woning was. Die is met zwaar letsel naar het ziekenhuis gebracht. Over de oorzaak van de ontploffing is nog niets bekend.

Bewoners
Na de explosie brak een korte brand uit. Enkele mensen zijn door medisch personeel onderzocht, omdat ze rook hadden ingeademd.
De mensen die zijn geëvacueerd, werden elders opgevangen. Het gaat om bewoners van ongeveer zestien woningen.

Terug
Burgemeester Antoin Scholten liet weten dat de bewoners van vier appartementen nog niet terug mogen. De overige woningen worden zondagavond vrijgegeven. 

De woning waar de explosie was, is onbewoonbaar. Bij de hulpverlening en brandbestrijding was een aantal deuren van appartementen  ingetrapt. Die worden provisorisch gedicht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen