Geslaagde Vasteloaves Villaasj in Roermondse wijk Maasniel

Print
De organisatie van de Vasteloaves Villaasj kan tevreden zijn over de eerste editie van dit alternatieve carnavalsfeest in de Roermondse wijk Maasniel.

Geen optocht dit jaar, maar een soort feeststraat met diverse podia waar iedereen op en neer liep. En hoewel de beloofde rode loper vanwege het barre weer in de ochtend weer was opgerold, waren de weergoden in de middag het publiek toch gunstig gezind.


Veel mensen
Veel bezoekers zeiden dat ze nog nooit zo veel mensen in Maasniel hadden gezien tijdens carnaval. Anderen roemden de organisatie. Anita Douven liet namens de kersverse stichting Vasteloaves Villaasj weten dat ze het voorzichtig wel een succes konden noemen.

"We hopen dat het binnen vijf jaar uitgroeit tot een heus feest, waarvan mensen zeggen: Carnavalszondag moeten we naar de Villaasj in Neel."

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen