Fortuna tegen Jong AZ: aanhaken of afhaken

Print
Fortuna tegen Jong AZ: aanhaken of afhaken

November 2017: Özer valt geblesseerd uit in het duel tegen Go Ahead Eagles. Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Fortuna moet maandagavond op het jeugdcomplex van de Alkmaarse club tegen Jong AZ de bittere smaak van drie nederlagen op rij zien weg te spoelen.

De AZ-beloften proefden afgelopen maandag tegen FC Oss na negen wedstrijden weer eens het zoet van een overwinning.

Zeker nu naaste concurrent NEC afgelopen donderdag al won van Jong PSV, is het voor Fortuna aanhaken of voorlopig afhaken in de titelstrijd.

Opvallend
Het thuisduel met Jong AZ eindigde voor de Sittardenaren in een royale zege: 5-1. Zo gemakkelijk als de doelpunten in die periode vielen, gaat het momenteel niet meer. Toch lijkt trainer Sunday Oliseh zijn elftal niet grondig te gaan wijzigen, maar op één cruciale positie kan zomaar eens een opvallende keuze worden gemaakt.

De laatste trainingen is doelman Aykut Özer veelvuldig onder de lat te vinden in het team van basisspelers. Oliseh gaf de Duits-Turkse keeper in november al eens de voorkeur boven Miquel Santos, maar toen werd het competitiedebuut van Özer overschaduwd door een knieblessure, die hem voor maanden uitschakelde.

Defensie
In de defensie maakt Clint Essers weer plaats voor de van een schorsing terugkerende Wessel Dammers. Marco Ospitalieri maakte na enige weken blessureleed vorige week zijn rentree, maar trainde de afgelopen dagen weer apart van de groep. Speelt hij niet, dan is Michael Pinto zijn logische vervanger op linksback. Voorin wijkt André Vidigal voor Stefan Askovski. Het duel begint om acht uur.