Glimlachen en schaterlachen om optocht Weert

Print

Afbeelding: Jeroen Kuit

Groenewoud-Noord - Kleurrijk en gevarieerd. Zo mag je de optocht van De Rogstaekers uit Weert wel noemen.

83 eenlingen, kleine en grote groepen, grote wagens, muziekgezelschappen  en een flink aantal ‘gaten’ trokken zondag over de singels van de vlaaienstad.

Hoosbui
De weergoden waren de grote optocht van Stadsvastelaovendjvereîniging de Rogstaekers uit Weert goed gezind. Een flinke hoosbui ging aan de optocht vooraf en tot een kwartier voor de start ziemelde het nog een beetje. Echter toen het startschot had weerklonken, werd het droog en liet zelfs het zonnetje zich een paar maal zien.  Tot grote opluchting van publiek en optochtdeelnemers.

Schaterlach
En dat waren er heel wat. De 83 ‘nummers' trokken in tweeënhalf uur tijd over de singels van Weert en ontlokten het publiek vaak een glimlach en zo nu en dan een schaterlach.  Want de Weertenaren zijn vindingrijk als het om woordgrappen, dubbelzinnigheden en pointes aan komt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →