Dick Maas prijst Noord-Limburgse Flodder-parodie

Print
Dick Maas prijst Noord-Limburgse Flodder-parodie

Afbeelding: Still uit video

Stokt - Een Limburgse parodie op de succesfilm Flodder doet het erg goed op Facebook. Het filmpje is gemaakt door leden van carnavalsvereniging De Krey in Broekhuizen. Dick Maas himself gaf complimenten.

Het gaat om een promotievideo voor de Tour de Brokeze, de jaarlijkse tocht met zelfgebouwde, vreemde of versierde fietsen op carnavalsdinsdag.

Scènes
In krap negen minuten zien we tal van scènes voorbijkomen die in meer of mindere mate zijn geïnspireerd op de originele Flodder-film uit uit 1986.

En precies als toen is het niet allemaal even fijngevoelig. Een hond die wordt platgereden door een rijdende snackwagen. Tennissende vrouwen die worden beloerd. Plassen tegen het plaatsnaambord van buurdorp Broekhuizenvorst. Dochter Kees die de eigenaar van een tankshop een speciale behandeling geeft.

Dialect
Andere dingen verschillen dan weer flink van de echte Flodder. De roze Amerikaan is een roze Volkswagen geworden, en het Nederlands is gewijzigd in het dialect van Broekhuizen.

Dick Maas
De film werd vorige week vrijdag met groot succes gepresenteerd op een buutavond. En is nu al duizenden keren bekeken op Facebook. Onder anderen door Flodder-regisseur Dick Maas. Hij schrijft: "Top gedaan! Ik dacht even dat ik naar een aflevering van mezelf zat te kijken. Ik zou zeggen, veel plezier daar in het Zuiden, en neem er een paar van mij!"

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen