Venlo verlaagt tarieven pgb voorlopig nog niet

Print
Venlo verlaagt tarieven pgb voorlopig nog niet

Afbeelding: Istock

Venlo - De persoonsgebonden budgetten voor Venlonaren die zelf zorg inkopen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) gaan dit jaar in Venlo niet omlaag.

De gemeente kondigde eind vorig jaar aan de tarieven te gaan bijstellen. Het was een van de maatregelen om de gemeentelijke tekorten op zorg terug te dringen.

Gedacht werd aan een constructie waarbij een burger maximaal een bedrag kond krijgen dat gelijkstond aan de goedkoopst passende zorgvoorziening. Die constructie blijkt echter niet zo gemakkelijk, moet de gemeente nu concluderen.

Zorgpakketten
Zorgaanbieders bieden niet per definitie standaard zorgpakketten aan. Ze kijken naar de behoefte van de cliënt en bieden ofwel een specifiek arrangement aan of maken tegen een voordeligere prijs een combinatie van arrangementen. Zorgaanbieders bieden zoveel verschillende arrangementen aan dat het voor de gemeente niet mogelijk is om een beperkt aantal (lagere) tarieven aan te bieden.

Alsnog
Venlo blijft om die reden dit jaar dezelfde tarieven hanteren als voorgaande jaren. Ondertussen wordt onderzocht hoe in 2019 de pbg-tarieven alsnog aangepast kunnen worden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen