Kamer wil opheldering over Poetin-leugen minister Zijlstra

© ANP/Bart Maat

Verschillende partijen in de Tweede Kamer hebben verontwaardigd gereageerd op de biecht van minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra.

Redactie

De VVD-bewindsman gaf in een interview met de Volkskrant toe dat hij gelogen heeft over een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin.

OngeloofwaardigDe PVV wil zo snel mogelijk een debat over de positie van Zijlstra. Partijleider Wilders vindt dat de minister moet aftreden, zo liet hij op Twitter weten. Andere oppositiepartijen gaan nog niet zo ver, maar zijn wel verbolgen. "Dit maakt Zijlstra ongeloofwaardig", meent Sadet Karabulut, buitenlandwoordvoerder van de SP-fractie. Volgens PvdA-Tweede Kamerlid Lilianne Ploumen staat de minister te kijk. "Als je het normaal vindt jarenlang op te scheppen over een ontmoeting die nooit heeft plaatsgevonden, dan is het de vraag hoe nauw Halbe Zijlstra het neemt met de waarheid."

MilderDe coalitiepartijen reageerden milder op Zijlstra's bekentenis. CDA-Kamerlid Van Helvert noemt het handelen van de minister 'niet verstandig'. D66 spreekt van 'onhandig', de ChristenUnie van 'onjuist en onnodig'.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee