Politie schiet agressieve hond carnavalvierders dood

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.© ANP

De politie heeft zondagavond even na tien uur een hond op straat doodgeschoten in Oirsbeek.

Jaco Meijer

Het dier van een vechthondenras had zich volgens de politie vastgebeten in een labrador. Hij wilde niet meer loslaten, ondanks het gebruik van pepperspray.

Er zijn twee schoten gelost. Dat gebeurde op de hoek van de Wilgenstraat en Populierenlaan

GearresteerdDe eigenaar van de hond is gearresteerd voor bedreiging en openbare dronkenschap.

De politie kreeg in eerste instantie een melding dat twee carnavalvierende ouders in een buurthuis in Oirsbeek in aanwezigheid van hun twee kinderen zeer dronken waren geworden.

Omstanders maakten zich volgens een politiewoordvoerster zorgen over het lot van de kinderen. Toen agenten ter plaatste kwamen, was het gezin al vertrokken, maar waren de huissleutels in het buurthuis achtergebleven.

Zeer agressiefAgenten brachten die sleutels naar de woning van het gezin en hielpen de moeder de deur open te maken. Volgens de politie gedroeg de vader zich vervolgens zeer agressief richting agenten. Onduidelijk is hoe de hond vervolgens precies op straat terecht kwam, maar het dier beet daar de passerende labrador.

In verband met de privacy wil de politie niet zeggen hoe oud de man is en of hij vaker met de politie in aanraking is gekomen. De politie zegt een melding over het gezin te hebben gedaan bij de organisatie Veilig Thuis, een advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee