Optocht stuurt verkeer Schinveld weer in de war

© De Limburger

© Johannes Timmermans

© Johannes Timmermans

© Johannes Timmernans

© De Limburger

© De Limburger

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Het inmiddels geschrapte verkeersplan was een dankbaar onderwerp in de carnavalsoptocht van Schinveld.

Geertjan Claessens

Verschillende deelnemers dreven de spot met ‘stuurloos Schinveld’. Zo werd het afsluiten van straten omgedoopt tot Volgend Circulatie Plan, waarbij het verkeer (weer) werd ontregeld en een nieuwe plek gezocht voor de ‘Schinveldse muur’ en de bloembakken die het verkeer moesten tegenhouden.

GraafmachineEen grote graafmachine kwam met het Volgens Ciriculatie Plan 2.0, waarbij de bloembakken op de wagen stonden en een ‘Sjilves Peuelke’ het moest ontgelden.

Ook carnavalsblad De Hazebats besteedde de nodige aandacht aan het verkeersplan, dat na enkel maanden en na het vertrek van verkeerswethouder Rodney Swelsen (Democraten Onderbanken) werd teruggedraaid.

SluipverkeerHet afsluiten van straten en invoeren van eenrichtingsverkeer in en rond het centrum moest zorgen voor betere doorstroming en minder sluipverkeer, maar leidde tot veel overlast en klachten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee