Onderzoek naar gasexplosie in flat gaat weken duren

© Daan de Hulster

Het onderzoek naar de oorzaak van de gasexplosie in een flat aan de Harry Meijerstraat in Venlo gaat naar verwachting zeker enkele weken duren. Dat meldt de politie.

Daan de Hulster

Volgens een woordvoerder van de politie moet voor het onderzoek nog met diverse personen gesproken worden. Het gaat onder anderen om de bewoner van het appartement waarin zondagmiddag de gasexplosie plaatsvond en omwonenden.

ZwaargewondDe bewoner raakte zwaargewond en werd met een traumahelikopter naar het brandwondencentrum in Aken gebracht. Het onderzoek naar de oorzaak van de explosie is maandag opgestart door de politie en het team brandonderzoek van de brandweer.

Lees ook: Zwaargewonde afgevoerd uit Venlose flatwoning

OnbewoonbaarIn totaal raakten vier appartementen in het complex van woningcorporatie Vesteda tijdelijk onbewoonbaar. Alle aanwezige bewoners van het flatgebouw werden zondagmiddag geëvacueerd en opgevangen in een appartementencomplex aan de Groenveldsingel.

Behalve het zwaargewonde slachtoffer moest het ambulancepersoneel ook zeven bewoners uit omliggende appartementen behandelen omdat ze rook hadden ingeademd. Dit kwam door de brand die na de explosie ontstond.

Lees ook: Ontploffing in flatwoning in Venlo

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee