Blauwe zones en 'Nao ’t Zuuje' houden Venlo bezig

© Le Giesen

© Lé Giesen

© Lé Giesen

© Lé Giesen

© Lé Giesen

© Lé Giesen

© Lé Giesen

© Lé Giesen

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

De optocht van Venlo had gisteren veel. Er was zon en sneeuw. Blauwe zones en de documentaire Nao ’t Zuuje.

Harry Lucker

De constatering dat de deelname van grote groepen aan de optocht terugloopt en de oplossing voor dat probleem.

Graadmeterls de Venlose carnavalsoptocht een graadmeter is van dat wat speelt in de samenleving dan is de conclusie na carnavalsmaandag snel getrokken. Het zijn vooral de invoering van de blauwe zones en de documentaire Nao ’t Zuuje die de Venlonaar bezighouden.

Daarnaast is de Venlonaar bezig met zijn prinsen. Hoewel alleen de stadsprins in de Venlose optocht mag meelopen, herkent het publiek aan de kant toch ook wel wat prinsen uit de verschillende wijken en omliggende dorpen die verkleed met een subtiele verwijzing naar het prinsschap deze carnavalsmaandag meelopen.

Kleine prinsEn als ze zelf niet meelopen dan wordt er wel naar verwezen, zoals een groep faatse die een poppenkastpop als prins hebben verkleed en die uit hebben geroepen als de kleinste prins van Venlo. Inderdaad een verwijzing naar de kleine prins van de Venlose vereniging De Gaaskaetel.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee