Noord-Koreaanse showstopper grote optocht Kerkrade

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade - Er was veel pracht, er was veel praal. En Donald Trump met ‘feek news’. Toch kwam de grote showstopper van de optocht van Kerkrade uit Noord-Korea.

Vergezeld van een legertje carnavalisten met oversized legerpetten en  stickers van raketijsjes op hun jasjes – ‘ich hod va rakette’ - laat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un zich in een cabrio door Kerkrade rijden.

Raket
In Big Bang Style, op muziek van Gagnam Style, met een grote opblaasbare raket in zijn armen. ‘Hü dui ich net op d’r knoep mar los iech mich vaare noa d’r Joep’.

Naast aandacht voor internationaal nieuws is er onder de ruim honderdzeventig deelnemende groepen van de optocht van Kerkrade ook veel aandacht voor het naderende vertrek van burgemeester Jos Som. Ook de #metoo-beweging was een populair thema dat op de hak werd genomen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →