Geen actualiteit in optocht Roermond

© Jeroen Kuit

© Jeroen Kuit

© Jeroen Kuit

© Jeroen Kuit

© Jeroen Kuit

© Jeroen Kuit

© Jeroen Kuit

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

De lokale politiek op de korrel nemen, zoals met carnaval in veel plaatsen gebeurt, is blijkbaar not done in Roermond.

Gertie Driessen

Van de 82 nummers die maandagmiddag in dik twee uur voorbij trokken waren er welgeteld twee geënt op de actualiteit, hoewel ook zij zich ver van politieke statements hielden.

KerkmuziekDe Sjonnies reden rond met een altaar op wieltjes begeleid door loeiharde kerkmuziek en waren ‘op zeuk nao de nuuje buusjop’. Een andere groep refereerde aan het regenboogzebrapad dat Roermond krijgt onder het motto ‘mit vastelaovend bekinne veer kleur

LudiekInventief toonden zich vooral de einzelgänger, duo’s en kleine groepen. Gezegdes en woordspelingen werden op ludieke wijze uitgebeeld. Zo ging een duo de bank ‘hekke’. Twee heren trokken een zitbank op wieltjes mee, waar ze bij tijd en wijle op neerploften, nadat ze een houten hekwerkje rond de bank hadden uitgeklapt.

Veel snoepDe grote wagens beperkten zich vooral tot carnavalsgezelschappen uit de regio Roermond die met hun prinsen en jeugdprinsen deelnamen. Fijn voor de allerkleinsten, want prinsenwagens gooien snoep. In Roermond zelfs heel veel snoep.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee