Fortuna haakt voorlopig af in titelstrijd na nieuw verlies

© Orange Pictures

© Orange Pictures

thumbnail:
thumbnail:

Fortuna Sittard heeft maandagavond tegen Jong AZ de vierde nederlaag op rij geleden. Tegen de beloften uit Alkmaar werd het 2-0.

Nick Bruls

Alle concurrenten speelden voor het weekend al en dus wist Fortuna dat winnen van de AZ-beloften de enige optie was, wilde het in de race blijven voor de titel dan wel directe promotie. Door de nederlaag op het jeugdcomplex van AZ in Wijdewormer haakt het voorlopig af.

CounterFortuna zakte met alle elf spelers terug op de eigen speelhelft en loerde op de counter. Die tactiek leverde de Sittardenaren in de eerste helft twee grote kansen op. Finn Stokkers mikte net naast, net als Stefan Askovski die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Lisandro Semedo.

De ploeg van trainer Sunday Oliseh kwam uitermate zwak uit het kleedlokaal. Jong AZ had al een paar waarschuwingsschoten gelost op het moment dat Ferdy Druijf van dichtbij hard in de kruising knalde. Doelman Aykut Özer, die de voorkeur kreeg boven Miquel Santos, was kansloos: 1-0.

Rode kaartFortuna speelde zonder structuur. Het spel was te veel op toeval gebaseerd. Na een uur spelen was daar de eerste uitgespeelde aanval. Michael Pinto gaf voor en Semedo leek te scoren, maar Owen Wijndal redde met het hoofd. Diezelfde Wijndal was even later in de vijandelijke zestien te vinden. Met links pegelde hij in de verre hoek de 2-0 binnen.

Aan goede wil ontbrak het Fortuna niet. De Limburgers gingen op zoek naar de aansluitingstreffer en invaller Bo Breukers was daar met hoofd dichtbij, maar keeper Nick Olij kon er met zijn vingertoppen nog net bij. Via de flanken bleef Fortuna gevaarlijk, maar zoals de laatste wedstrijden te doen gebruikelijk was scoren niet aan de ploeg besteed. Perr Schuurs moest er nog met rood vanaf na het neerhalen van een doorgebroken speler.

Zwaar programmaNa de vierde nederlaag op rij wordt het voor Fortuna oppassen geblazen. Niet alleen haakt het af in de titelstrijd, ook ziet het de clubs onder zich dichterbij komen. Nieuw doel zal nu worden om op een plek te eindigen, die recht geeft op het overslaan van de eerste play-offronde. Eenvoudig wordt dat niet gezien het zware programma met wedstrijden tegen Telstar, NEC en MVV.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee