Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Limburgse restaurants strijden tegen verspilling door ‘Russisch dineren’

Limburgse restaurants strijden tegen verspilling door ‘Russisch dineren’

Bij buffetrestaurants en 'all you can eat'-formules, kunnen gasten zoveel en zo vaak eten opscheppen als ze willen. Steeds vaker moet je een boete betalen als je je bord niet leeg eet. Afbeelding: René Corten

Ze gooiden elke zondag vijftien emmers met eten weg. Totdat restaurant Acaciahof in Overpelt een boete ging uitdelen voor mensen die hun bord niet leegeten. Inmiddels doen ook Limburgse restaurants van alles om de ‘Russische verspilling’ tegen te gaan.

Een tomaatje, een flinke lepel huzarensalade, blaadje sla, mootje zalm, nee, doe toch maar twee. Dan nog een gekookt eitje en in het vrije deel van het bord nog twee lappen warme fricandeau en een bbq-worstje. Zo, klaar. Alhoewel… die garnaaltjes zien er ook lekker uit. Schep maar erbovenop. En nu nog een dikke kwak cocktailsaus.

Volgeladen

Herkent u ze, de borden die worden volgeladen bij bruiloften, recepties, buffetrestaurants en in all-inclusive hotels? Lekker veel en lekker hoog. En ...