Extra drukte op vliegveld Maastricht voor Valentijnsdag

© Etienne Zegers

© Etienne Zegers

© Etienne Zegers

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Terwijl een groot deel van Limburg nog in het carnavalsgedruis is ondergedompeld, wordt op Maastricht Aachen Airport al hard gewerkt aan de voorbereiding van Valentijnsdag, woensdag.

Redactie

Om aan de enorme vraag aan bloemen te voldoen die geliefden elkaar traditioneel geven op deze dag, worden er massa's boeketjes uit het buitenland ingevlogen. Voor een groot deel komen die ons land binnen via Maastricht Aachen Airport.

PersoneelNormaal gesproken arriveren er ongeveer tien vluchten per week met bloemen op Maastricht Airport. Deze week zijn er ongeveer vier à vijf vluchten extra geland om alle bloemen op tijd bij de bloemisten te krijgen. De luchthaven heeft dan ook extra personeel ingezet.DuitslandIn totaal verwerkt de luchthaven in Beek deze week ongeveer 200 ton aan bloemen. Ongeveer 80 procent wordt verdeeld door Nederland, de overige 20 procent gaat naar Duitsland.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee