Duizenden euro's schade in speeltuin: 'Wie doet nou zoiets?'

© De Limburger

Penningmeester Peter Gommans van de speeltuin Roeffen Mart in Grubbenvorst zegt vreselijk te balen van de brandstichting maandagavond.

John Verstraelen

"Wie doet nou zoiets?" Door het vuur werd een bijna drie jaar oud klimtoestel flink vernield. Gommans schat de schadepost op enkele duizenden euro’s. De Mart Roeffen Stichting zal aangifte doen. Onbekenden staken het toestel in brand, waardoor alle klimtouwen zwartgeblakerd zijn.

GetuigenVia Facebook vraagt de politie aan getuigen om contact op te nemen. "Aangezien de speeltuin regionaal erg bekend is en veel kinderen daar lekker kunnen spelen willen wij graag weten wie voor de brandstichting verantwoordelijk is... Dan kunnen de dader(s) gestraft worden en kan de schade vergoed worden, zodat de kinderen er weer leuk gebruik van kunnen maken."

DiefstalDe speeltuin was eerder dit jaar al de dupe van diefstal. Twee grote mandschommels werden meegenomen, wat voor een schadepost van 6000 euro zorgde.

Volgens Gommans was hier sprake van een bewuste diefstal. De brandstichting noemt hij een geval van baldadigheid.

AfgelegenDe speeltuin ligt afgelegen aan de Meerlosebaan aan de rand van het dorp. De circa vijftig toestellen zijn vrij en gratis toegankelijk. De speeltuin wordt jaarlijks door zo’n 35.000 (groot)ouders met kinderen bezocht. De stichting moet het vooral hebben van sponsors en giften. Jaarlijks zorgt een potgrondactie voor een paar duizend euro in de kas, vertelt Gommans. Daarvan wordt het onderhoud betaalt. "We zijn met tien vrijwilligers. Zo’n veertig zaterdag per jaar zijn we wel bezig met onderhoud en reparaties in de speeltuin."