Bril van standbeeld Frans Boermans verdwenen

Het beeld van Frans Boermans, hier nog mét bril.© Mara van den Oetelaar

De bril op het vorige week onthulde beeld van tekstdichter Frans Boermans in Venlo is verdwenen.

Daan de Hulster

Voorzitter Geer van der Veer van de Stichting Bronzen Beelden Venlo noemt de diefstal onvoorstelbaar. "We waren hier al bang voor en hadden het brilletje daarom extra goed vastgemaakt. Maar er zijn altijd van die gekken die met geweld alles kapot krijgen."

ReservebrillenOmdat de stichting al rekening hield met diefstal, heeft beeldend kunstenaar Ann Hermans uit Maasbree uit voorzorg een aantal reservebrillen gemaakt. Van der Veer gaat Hermans vragen het beeld van Boermans zo snel mogelijk te herstellen. Van der Veer kan nog niet zeggen of de stichting aangifte gaat doen bij de politie. "Ik denk het wel, maar ik zal eerst met het bestuur moeten overleggen."

KinderenHet bronzen beeld van de Venlose tekstdichter Frans Boermans, die dit jaar 101 zou zijn geworden, staat sinds zaterdagmiddag 3 februari in de Jodenstraat. Kinderen van Boermans en het driespan van Jocus onthulden het beeld.

Frans Boermans schreef diverse bekende vastelaovesliedjes die in de prijzen vielen op Venlose liedjesavonden en het LVK. Het door Ann Hermans ontworpen beeld is het eerste van drie nieuwe creaties die in de Jodenstraat moeten komen te staan.Nieuw levenDe Stichting Bronzen Beelden Venlo, die in 2016 nieuw leven werd ingeblazen, wil ook miniatuurversies van Sef Cornet en Funs van Grinsven toevoegen aan de Jodenstraat. Het is nog niet bekend wie als eerste volgt.

In maart 2016 werd in de Jodenstraat het beeld van stadsfiguur Pinda Wullem gestolen. Daar komt geen vervangend exemplaar voor in de plaats.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal